tiistai 18. joulukuuta 2012

Jouluruoka, Joululahjat & Ovitontut.

Voi, maailman hitain joulubloggaaja. Nyt tulee useampi asia kerralla!


Tein viikonloppuna jouluruoka-kokeilun. Tällä kertaa bataattilaatikkoa. Siitä tuli tosi makea, mutta uskon että se voi sopia lisukkeeksi joulupöydän suolaisille.

Bataattilaatikko

1 kilo bataatteja
0,5 dl vehnäjauhoja
pala tuoretta inkivääriä
suolaa
puolikkaan sitruunan mehu
kanelia, kardemumma, ripaus neilikkaa ja jos haluaa; kuivattua inkivääriä
2 dl kookoskermaa
korppujauhoja

Kuori bataatit ja inkivääri. Lohko bataatit suurenkokoisiksi paloiksi. Kypsennä bataatit inkivääripalan kanssa suolatussa vedessä. (Käy nopeasti.) Valuta ja soseuta.
Sekoita kaikki ainekset paitsi korppujauhot ja margariini. Kaada massa voideltuun uunivuokaan, ripottele pinnalle korppujauhoja ja laita päälle muutama voinokare. Kypsennä 150 asteen lämmössä 1,5 - 2 tuntia, kunnes laatikko on kauniin värinen.

 Meillä on ovi joka kuvittelee että sillä on lupa olla auki miten sattuu. 
Ompelin pienen ovi-stopparitontun sitä vahtimaan. 
Tonttu on tehty kangastilkuista, täytetty vanulla ja purkillisella koristehiekkaa jonka löysin Tiimarin tarjouskorista.



Onko se Punahilkka? Innostuin tästä kirjasta ja ompelin parille pienelle sankarille froteeviitat. Ajattelin että frotee on käytännöllisempi kuin se fleece-kangas mitä kirjassa käytettiin. Viitta sopii sankarikylvyn jälkeen tai rantasankarille. Pitää vielä suorittaa pesukonetesti ja sitten voi laittaa pakettiin. Tai siis joulupukki pyysi laittamaan pakettiin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti